Barion Pixel

Tak ako záhradník potrebuje nástroje, aj dobrý internetový obchod potrebuje súbory cookie, aby poskytol používateľom čo najlepší zážitok. Tieto súbory cookie nám pomáhajú rozlíšiť vás od ostatných používateľov pri prezeraní stránky, aby ste mohli získať komplexnejší zážitok, a sú tiež užitočné na zlepšenie stránky. Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si naše podmienky používania a zásady ochrany osobných údajov a súborov cookie.

Kliknutím na tlačidlo Prijať súhlasíte s používaním súborov cookie. Ďakujeme!

Prezentácia špeciálnych, krásnych a chutných citrusov. Krvavý pomaranč Moro!

Citrus és Pálma Kft.
05.9.2023 10:56:07
Prezentácia špeciálnych, krásnych a chutných citrusov. Krvavý pomaranč Moro!
Tu je stručné zhrnutie toho, prečo je tento krvavý pomaranč taký výnimočný, že bude klenotom vo vašej zbierke!

MORO KRVAVÝ POMARANČ - VLASTNOSTI

 

Táto odroda je dnes symbolom tradície, kvality a talianskej kultúry na celom svete. V južnom Taliansku sa nazýva aj "arancia rossa", kde sa pestuje pre svoju farbu a kvalitu.

Citrus sinensis nie je prirodzene sa vyskytujúci druh.Nazáklade genetickej analýzy sa väčšina odborníkov zhoduje, že ide o hybridnú rastlinu, ktorá vznikla cieleným krížením hybridnej mandarínky (Citrus reticulata) a hybridného pomela (Citrus maxima).

Veľmi chutná odroda, ktorá sa ľahko lúpe. Dužina je sladká a má červenú farbu.

Podobne ako ostatné citrusové odrody sa od jari do jesene uchováva v záhrade na slnečnom mieste. Zimovať na chladnom mieste.

Silne rastúci strom s mierne previsnutými konármi. Listy sú veľké, špicaté a svetlozelené. Kvety sú veľké a voňavé, zvyčajne sa vytvárajú v dolnej polovici koruny. Plody sú stredne veľké, so sýtou oranžovou šupkou a dužinou, keď sú zrelé - veľmi chutné.

Krvavý pomaranč "Moro" - C. sinensis "Arancio Moro

Stanovište: južne orientované, bez vetra a prievanu.

Potrebuje plné slnko, na juhu sa vyhýbajte horúcemu slnku .

Zimovanie: 0 - 10 °C (niektoré odrody znášajú teploty do -5 °C) na chránenom mieste .

Zalievanie: v závislosti od vlhkosti pôdy, vyhýbajte sa stagnujúcej vode v zemine v kvetináčoch.

Pôda: dobre priepustná, mierne kyslá (pH 5,5 - 6 ).

Živiny: zrelý maštaľný hnoj (hydina, holuby) alebo komplexné hnojivo na citrusy, od jari do jesene. Od jari do jesene sa odporúča udržiavať citrusy vonku. V zime najlepšie pri teplote od 0 do 10 °C. V tomto prípade by sa malo zalievanie až do jari minimalizovať! Studené prezimovanie vo vlhkej pôde môže spôsobiť podchladenie koreňov, čo môže viesť k úhynu rastliny! Pri zimovaní pri vyšších teplotách, nad 15 °C, potrebujú čo najviac svetla (prípadne doplnkové osvetlenie). Neumiestňujte ich do blízkosti radiátora ani do prievanu. V tomto prípade je ťažké určiť množstvo vody, ktoré treba zalievať, odporúča sa metóda opakovaného menšieho zalievania. Od jesene do jari by sa nemalo hnojiť. Je veľkou pomocou, ak sa na zimné stanovište premiestnia v septembri - zabráni sa tak večernému ochladeniu a uľahčí sa ich aklimatizácia na podmienky v miestnosti. Opadávanie listov v tomto období je takmer nevyhnutné (niektorým odrodám sa v izbových podmienkach darí lepšie, iným horšie) Ak rastlina stratila listy, ale konáre nezhnedli, netreba sa znepokojovať, na jar odrodí a nahradí listy.

Plod je charakteristický, pravidelný guľovitý tvar s niekoľkými semenami. Šupka je stredne hrubá, ale ľahko sa lúpe, s červenkastým nádychom. Tmavočervená dužina je mäkká s jemnou štruktúrou. Plody majú bohatú, voňavú chuť s dobrým pomerom kyselín a cukru.

Je obľúbený pre svoju dužinu bohatú na antioxidanty. Pomáha zachovať mladosť.

 

VIDEO TUTORIAL

 

 

 

Previac video obsahu navštívte náš kanál YouTube!

Sledujte násna Facebooku a Instagrame!

Štítky priložené k obsahu: kérdések megválaszolása mind